ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύρο η Γιάννα Αγγελοπούλου για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Τη Σύρο επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αποτελούμενη από την πρόεδρο Γιάννα Αγγελοπούλου και τα μέλη της Ολομέλειας, καθηγητές Παναγιώτη Ροϊλό και Δέσποινα Μουζάκη.

«Οι Συριανοί επωμίστηκαν το μεγάλο βάρος της φιλοξενίας και της φροντίδας όλων των ξεριζωμένων του Αγώνα. Μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, εγκαταστάθηκαν εδώ πρόσφυγες από τα Ψαρά, τη Χίο, τη Σάμο, την Κρήτη, την Κάσο, τη Σμύρνη. Πρόσφυγες που έζησαν τη φρίκη των διώξεων, του ολοκαυτώματος, των θηριωδιών του κατακτητή. Και μαζί με τους Συριανούς κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πόλη-κόσμημα για όλη την Ελλάδα. Ένα νέο ελληνικό θαύμα. Ένα μοναδικό οικονομικό, εμπορικό, βιομηχανικό κέντρο που άνοιξε τον δρόμο για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας», δήλωσε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

«Το νησί μας μεγαλούργησε. Σε πολύ δύσκολες εποχές, οι άνθρωποί μας κατάφεραν εντυπωσιακά επιτεύγματα. Η κοινωνία μας ήταν η πρώτη αστική κοινωνία που χτίστηκε στη σύγχρονη Ελλάδα», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, στη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής, στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.