slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Σχέδιο για εμβόλια: Οι τρεις τρόποι για να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες

Στο εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό γίνεται γνωστός και ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει και το SMS.

Στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως ο εμβολίασμός θα πραγματοποιηθεί σε 1.018 κέντρα σε όλη την Ελλάδα και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα με την εξής ιεράρχηση: πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν τα εμβόλια στην ίδια χρονική περίοδο, με την ίδια αναλογία δόσεων για τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή, ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δυο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα πλην της Κυριακής και, όπως είπε ο υπουργός υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί».