ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Απίστευτο! Το μωρό που περίμενε 27 χρόνια να γεννηθεί!

Δεκαοκτώ μήνες χωρίζουν αυτή την περήφανη μητέρα από το μωρό της, που χάρη στα θαύματα της επιστήμης είναι από… τεχνικής άποψης ηλικίας 27 ετών!

Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον ήρθε στον κόσμο από έμβρυο που είχε καταψυχθεί  τον Οκτώβριο του 1992, μόλις ενάμιση χρόνο μετά τη γέννηση της μητέρας της, Τίνα, ηλικίας 29 ετών σήμερα, η οποία αντίκρισε το φως της ζωής τον Απρίλιο του 1991.

«Είναι δύσκολο να το συλλάβει ο νους αυτό. Αλλά σε ό,τι μας αφορά, η Μόλι είναι το μικρό μας θαύμα» λέει περιχαρής η γυναίκα από το Νόξβιλ του Τενεσί.

Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον απολαμβάνει την αγκαλιά της μητέρας της, Τίνα

Σύμφωνα με ερευνητές της Preston Medical Library του Πανεπιστημίου του Τενεσί, η Μόλι θα καταχωρηθεί στα ιστορικά βιβλία ως το έμβρυο που παρέμεινε επί μεγαλύτερο διάστημα στην κατάψυξη πριν εξελιχθεί σε ένα υγιές μωρό.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η μικρή έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η αδελφή της, Έμα Ρεν, που είχε μείνει ως έμβρυο στην κατάψυξη επί 24 χρόνια μέχρι τη γέννησή της τον Νοέμβριο του 2017.

Τα δύο έμβρυα είχαν καταψυχθεί μαζί και είναι από γενετικής άποψης δίδυμα. Αποψύχθηκαν με διαφορά τριών ετών στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC) των ΗΠΑ, προτού μεταφερθούν στη μήτρα της μητέρας τους, ενώ οι βιολογικοί γονείς τους -ως ανώνυμοι δωρητές – παραμένουν άγνωστοι.