ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Έσπασε το ρεκόρ νέων θανάτων από κορωνοιό στις ΗΠΑ!

Λίγες ώρες μετά μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ κατέγραψαν το δικό τους ζοφερό ορόσημο την περίοδο της πανδημίας, με 4.131 νέους θανάτους λόγω Covid τις προηγούμενες 24 ώρες.

Πλέον, περισσότεροι από 61.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από κορωνοϊό από τις αρχές Ιανουαρίου, καθιστώντας τον ήδη τον δεύτερο-θανατηφόρο μήνα ολόκληρης της πανδημίας, μετά τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι νέοι ημερήσιοι θάνατοι στη χώρα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε από την Τετάρτη τον αριθμό των νεκρών που θρήνησε η χώρα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η ισχυρότερη δύναμη του κόσμου έχει καταγράψει από την εκδήλωση της πανδημίας 405.400 θανάτους, με άλλα λόγια περισσότερα θύματα από τους νεκρούς της σε όλον τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχαν ανέλθει σε 405.399, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Βετεράνων.

Στα τέλη Απριλίου, ο απολογισμός της πανδημίας ξεπερνούσε τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους τις δύο δεκαετίες του πολέμου του Βιετνάμ, ορόσημο με βαρύ συμβολισμό στις ΗΠΑ, καθώς η σύρραξη αυτή παραμένει ανοιχτό τραύμα για τους Αμερικανούς.