ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μάχη» με τις φλόγες στην Αρκαδία: Κάτοικοι και πυροσβέστες πάλευαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Αρκαδία και ειδικότερα στη Γορτυνία, πάλευαν όλη τη νύχτα πυροσβέστες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, προσπαθώντας να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Την ίδια ώρα στη γειτονική περιοχή του όρους Μαινάλου είχαν δημιουργηθεί από τα μηχανήματα έργου οι αντιπυρικές ζώνες, για να μην πλησιάσει η φωτιά.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ το γεγονός ότι τα ελικόπτερα μπορούν να κάνουν υδροληψία από τον ποταμό Λάδωνα, τους επιτρέπει να κάνουν συχνές ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τις πρώτες πρωινές ώρες, φαίνεται πως εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, και συγκεκριμένα στις περιοχές Αετοράχη, Νεοχώρι, Οχθια και η Καλλιάνη.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι αισιόδοξες ότι θα τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές.

Παράλληλα, στην Ηλεία, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, συγκεκριμένα σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ώστε να μην περάσει η φωτιά που καίει στη Γορτυνία. Επίσης, πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας σε περιοχές όπου έκαιγαν μικρές εστίες φωτιάς.