ΔΙΕΘΝΗ

Πώς αυτά που έβλεπε στο Instagram οδήγησαν 14χρονη να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο με ανορεξία!

Στα 14 της, η Άσλεϊ Τόμας ήρθε αντιμέτωπη με την ανορεξία. Ζύγιζε 38,5 κιλά. Νοσηλεύτηκε, η καρδιά της σταμάτησε δύο φορές και οι γιατροί πίστευαν ότι δε θα επιζούσε. Αλλά το έκανε. Και τώρα, η κάτοικος της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, αφιερώνει τη ζωή της για να βοηθήσει άλλα κορίτσια.

Η πρώτη της προειδοποίηση προς τους γονείς και τα παιδιά αφορά τους κινδύνους του Instagram, όπου, όπως λέει, ξεκίνησε το ταξίδι της προς το θάνατο. Στην εφαρμογή, η Τόμας άρχισε να ακολουθεί influencers «καθαρού φαγητού». Ήταν εξάλλου αθλήτρια, που ήθελε να έχει το κατάλληλο σώμα. Και τα σώματα που θεωρούσε ιδανικά, εμφανίζονταν στο timeline της κάθε μέρα, με κάθε like και σχόλιο να την παρασύρουν να μιμηθεί τους σωματότυπους που έβλεπε.

Η Άσλεϊ Τόμας με ανορεξία και μετά τη θεραπεία της

Η 14χρονη Άσλεϊ είχε επηρεαστεί από όσα έβλεπε στο Instagram για το τέλειο σώμα.«Ήθελα απλώς να αρέσω και να με αγαπούν όπως αυτές στο Instagram» λέει η 20χρονη πλέον Τόμας. «Ήθελα να πάρω μία γεύση από αυτό».

Δυστυχώς, όμως, συνέβη το αντίθετο. Άρχισε να μισεί τον εαυτό της. Ένας από τους χρήστες αντέδρασε στις φωτογραφίες που ανάρτησε η Τόμας, γράφοντας ότι το στομάχι της έδειχνε πλαδαρό. Κάποια στιγμή, σταμάτησε να τρώει. Είπε ότι οι γονείς της προσπάθησαν τα πάντα προκειμένου να την κάνουν να φάει. Κλήθηκαν ακόμη και οι ειδικοί της Παιδικής Μέριμνας, οι οποίοι κατέφυγαν στην αναγκαστική σίτισή της.

Η Τόμας έφτασε στο σημείο να τρέφεται με σωληνάκι

«Έφτασα στο σημείο όπου θυμάμαι να κάθομαι και ο πατέρας μου να κρατάει το σαγόνι μου ανοιχτό και η μαμά μου να μου ρίχνει φαγητό γιατί αρνιόμουν να φάω» θυμάται η Τόμας. «Δεν υπάρχει κάποια εύκολη και σύντομη λύση σε αυτό το πράγμα».