ΔΙΕΘΝΗ

«Έχουμε ισχυρό στρατό για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας» είπε ο Ερντογάν από τις ΗΠΑ

Επιμένει στην τακτική της επιθετικής ρητορικής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ, καθώς ύστερα από τα fake news για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην περιοχή.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά πυροδοτώντας τις εντάσεις: «Σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στρατό, ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».

Ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε αναφέρει πως αυτό «είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται ανεκτό από τη διεθνή κοινότητα και σε καμία περίπτωση -προφανώς- ούτε τρομοκρατεί, ούτε τρομάζει, αλλά ούτε και παρασύρει τη χώρα μας».

Σημειώνεται πως στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της οποίας ο Νίκος Δένδιας έχει σημαντικές επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους τους.