ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον αναζητούσαν για ληστεία και εκείνος έκανε διαρρήξεις!

Ένας 33χρονος έλληνας, το οποίο αναζητούσαν οι αστυνομικοί για την άγρια ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης την οποία χτύπησε το βράδυ της Παρασκευής για να της αρπάξει… πέντε ευρώ, συνέχισε τη δράση του κάνοντας εννέα διαρρήξεις σε διαμερίσματα στη Λάρισα, σκαρφαλώνοντας στα μπαλκόνια τους!

Ο δράστης αναρριχήθηκε μέρα- μεσημέρι από τις σωληνώσεις φυσικού αερίου στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας, τρύπωσε μέσα από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα και αποπειράθηκε να κλέψει χρήματα και τιμαλφή.

Όμως, έγινε αντιληπτός από τους ενοίκους που ειδοποίησαν την Αστυνομία και συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσοί σταυροί, αλυσίδες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και άλλα χρυσαφικά, κλειδιά και ένα κινητό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, καθώς και 26 ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν είχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Από την έρευνα της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι από την περασμένη Παρασκευή που τον αναζητούσαν, ο 33χρονος διέπραξε άλλες οκτώ κλοπές και απόπειρες σε σπίτια, στο εσωτερικό των οποίων τρύπωσε από παράθυρα και μπαλκονόπορτες που ήταν ανασφάλιστα ή τα παραβίαζε σπρώχνοντάς τα βίαια, ακόμη και αν οι ένοικοι ήταν μέσα! Από αυτά, είχε αρπάξει συνολικά 250 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά, ρολόγια και κλειδιά, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η προέλευση των υπόλοιπων διερευνάται.

Την περασμένη Παρασκευή, ο κακοποιός πλησίασε αιφνιδιαστικά από πίσω μια 77χρονη γυναίκα έξω από την κατοικία της, την χτύπησε με ένα βαρύ αντικείμενο και την έσπρωξε βίαια ρίχνοντάς την στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και το χέρι. Στη συνέχεια, άρπαξε το πορτοφόλι της που περιείχε όλα κι όλα… πέντε ευρώ, καθώς και την αναπηρική κάρτα του συζύγου της και τράπηκε σε φυγή.