ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ας αφήσει τα ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια» λέει σε Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Μαραθώνα τον οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θλιβερή και απαράδεκτη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, έκανε λόγο για «ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια» και είπε ότι ο κ. Τσίπρας «με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη».

Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε αυτό το δρόμο επειδή «δεν έχει τίποτα να πει στους πολίτες» και χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «αδιανόητο ακτιβισμό».

«Καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μάς θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία. Και ας αναλογιστεί ότι είμαστε στην κυβέρνηση σήμερα επειδή μας ψήφισε το 40% του ελληνικού λαού. Και ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης της Βουλής, επειδή πριν από λίγες μέρες έκανε πρόταση δυσπιστίας, «έφαγε τα μούτρα του» και 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κυβέρνηση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ