3 top δεξιά, MEDIA, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσωπικές ιστορίες, «αλλά αυτοί είστε» και… γαλλικά! Ο Κουτσούμπας εξομολογείται στην Γερμανού!

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha, όπου αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ, απάντησε στο αν θα συγκυβερνούσε με ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είπε πιο προσωπικές ιστορίες και αντάλλαξε δώρα με την Ναταλία Γερμανού.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διηγήθηκε και μια ιστορία με πρωταγωνίστρια την κόρη του. Όπως είπε «ήταν στο 1ο έτος του πανεπιστημίου και ήταν μαζί με συμφοιτητές της και μοίραζαν φυλλάδια της ΚΝΕ, έξω από το πανεπιστήμιο. Ήταν μια κυρία καλοστεκούμενη, η οποία άρχισε να βρίζει, προφανώς δεν ήταν οπαδός του κόμματος, και έλεγε “σας κοροϊδεύει ο Κουτσούμπας, σας βάζει να γυρνάτε και να μοιράζετε φυλλάδια και αυτός έχει την κόρη του στην Αμερική σε κολλέγια κλπ. Λέω στην κόρη μου δεν της είπες ότι είσαι εσύ κι ότι εγώ είμαι η κόρη του, σπουδάζω στην Ελλάδα κι αυτό είναι το πανεπιστήμιό μου. Όχι δεν είπε τίποτα».

Με τη φράση του «αλλά αυτοί είστε» που έχει πει παλαιότερα στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι χωρίς αμφιβολία η πιο δημοφιλής ατάκα του και να έχει χρησιμοποιηθεί απείρως σε χιουμοριστικά βιντεάκια, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για αυτή από την Ναταλία Γερμανού. «Το εννοούσα για όλη την πολιτική τους, είναι μία έκφραση που χρησιμοποιώ και στην καθημερινή μου ζωή και μετά έγινε αυτό που έγινε. Το πήραν και έγινε πολύ γνωστό, viral», είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος δεν δίστασε να σχολιάσει και άλλες… παροιμιώδεις ατάκες του όπως για τη «Λιβαδειά» και τα… «φυντάνια».

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην άλλη πρόσφατη viral στιγμή του, όταν πήγε στη Γαλλία για να διαδηλώσει με τους Γάλλους απεργούς για το γαλλικό συνταξιοδοτικό και μίλησε γαλλικά.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αποκάλυψε στην παρουσιάστρια πώς έμαθε να μιλά τη γλώσσα τόσο καλά. «Σε αυτή τη φωτογραφία που μου δείξατε είναι και η καθηγήτρια Γαλλικών που μας έκανε μάθημα στο σχολείο. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Εκεί έμαθα Γαλλικά. Στο σχολείο τα έμαθα. Δεν πήγα φροντιστήριο. Αλλά συνέχισα να τα χρησιμοποιώ, αλληλογραφούσα και μιλούσα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγα στη Γαλλία. Είχα ξαναπάει πριν από δύο χρόνια» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερωτώμενος αν το ΚΚΕ θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα, ο Δ. Κουτσούμπας είπε, ότι αν έλεγε ότι θα συνεργαστεί με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο και δεν θα το πίστευε κανείς. Επισήμανε ότι οι πολιτικές αυτών των κομμάτων, που τις γνωρίσαμε και ήταν κυβερνητικά κόμματα, καθώς και η ΝΔ κυβέρνησε πριν και κυβερνά τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε περίπου 5 χρόνια, άλλα κόμματα που είναι στη Βουλή έχουν κυβερνήσει ή συμμετείχαν οι αρχηγοί τους ως υπουργοί σε κυβερνήσεις άλλων, ο κ. Βαρουφάκης ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βελόπουλος ήταν στο ΛΑ.Ο.Σ. που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν κριθεί πολιτικά.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΚΚΕ δεν θα δείξει στήριξη ή ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση. Έχουμε Πρόγραμμα, έχουμε πολιτική πρόταση, είμαστε έτοιμοι για να συμμετέχουμε στην διακυβέρνηση της χώρας, αλλά με άλλους όρους, με άλλες προϋποθέσεις, με τον λαό πραγματικά κυρίαρχο, να είναι στην εξουσία τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέπτυξε ακόμη τις θέσεις του ΚΚΕ για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, το σύμφωνο συμβίωσης αλλά και την ανάδοχη και την τεκνοθεσία, για την ανάγκη κρατικής στήριξης και προστασία του παιδιού. Τόνισε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, η συμβίωση, δεν μπορεί να στηρίζεται σε καταναγκαστικούς όρους και μέτρα με οικονομικά κριτήρια ή άλλα κοινωνικά κριτήρια περασμένων εποχών. Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του και να είναι εξασφαλισμένα, όπως η Υγεία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κοινωνική ασφάλιση θα έπρεπε να λύνονταν από το κράτος, και για το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν κάποιος είναι παντρεμένος ή όχι, αν έχει σχέση ή όχι, αν έχει ετερόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ακόμη ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κοινωνική στήριξη τους γονείς και τα παιδιά, χωρίς προστασία και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει κρατική φροντίδα, μέριμνα και στήριξη.

Στο τέλος της συνέντευξης η Ναταλία Γερμανού έδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα ένα βιβλίο για το πώς γράφτηκε το τραγούδι «Imagine» του Λένον, μια ποιητική συλλογή του Π. Ελυάρ και μια κούπα «αλλά αυτός… Είστε!». Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη Ναταλία Γερμανού από το Αρχείο του ΚΚΕ, τις επιστολές της Ηλέκτρας Αποστόλου στον άντρα της, από όταν ήταν στην εξορία, με τον οποίο συγκρούστηκε για τις πεποιθήσεις της, μια καινούρια έκδοση βιβλίου για τον Θάνο Μικρούτσικο και τη συλλεκτική έκδοση, το βιβλίο – cd «Θάνος Μικρούτσικος. Καντάτα για τη Μακρόνησο – Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκι».

Δείτε τη συνέντευξη