Εφόδους σε κελιά φυλακών, έκαναν τη Δευτέρα οι αστυνομικοί, προκειμένου να εντοπίσουν τον κατασκευαστή της βόμβας που εξερράγη στη Θεσσαλονίκη σε πολυσύχναστη περιοχή τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Τα στελέχη της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, αναζητούν και τον ενοικιαστή του διαμερίσματος, όπου κατασκευάστηκε ο μηχανισμός.
Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για έναν 36χρονο που ενοικίασε το διαμέρισμα στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι κατασκευάστηκε η βόμβα για την τράπεζα.
Τα στελέχη της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος τον αναζητούν, στην προσπάθειά τους να συλλέξουν στοιχεία για όλους τους εμπλεκόμενους στην έκρηξη.
Ο 36χρονος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές, φέρεται να εργάζεται περιστασιακά ως πωλητής του περιοδικού «Σχεδία», μικρός ασχολήθηκε με το γκράφιτι, σπούδασε υδραυλικός αλλά υπέστη εργατικό ατύχημα και τα τελευταία χρόνια μένει στο υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Όπως λένε αστυνομικές πηγές ο 36χρονος, μετά την έκρηξη δεν επέστρεψε στο υπνωτήριο του Δήμου. Έκλεισε τα κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε και είναι άφαντος. Υπάρχουν στοιχεία, που δείχνουν ότι και στο παρελθόν είχε ενοικιάσει διαμέρισμα για λογαριασμό άλλων, για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.
Όσοι τον γνώριζαν στο υπνωτήριο περιγράφουν έναν μοναχικό άνδρα, που συνήθιζε να πίνει καφέ και να ασχολείται συνεχώς με τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του.
Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1