ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Οι 9 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τον σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης μέσω 9 προτάσεων που γνωστοποίησε κατά την ομιλία του στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας «ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα ευάλωτο οικονομικό περιβάλλον», που συνδιοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο Economist, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «οι ΜμΕ δεν ζητούν χάρες, ζητούν προοπτική, αξιοπρέπεια, ισότιμη μεταχείριση, σεβασμό και πρόσβαση σε ένα κράτος που δεν θα τις καθηλώνει, αλλά θα τις ενδυναμώνει».

Σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα της επομένης δεκαετίας «είναι να κάνουμε τη χώρα μας ένα μαγνήτη για καλές θέσεις εργασίας, να κατοχυρώσουμε ότι η παραγωγική εργασία διασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή και την προοπτική ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερα από εμάς». Υποστήριξε ότι για να επιτευχθεί αυτό «απαιτείται μια εντελώς διαφορετική οικονομική πολιτική από αυτήν που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και έξι χρόνια». Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για να διασφαλίσει ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα κατανέμονται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες της και τόνισε ότι αυτά μπορεί να τα πετύχει η χώρα μας με σύμμαχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφού ανέφερε ότι οι ΜμΕ -«οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας»- δοκιμάζονται, τόνισε ότι σήμερα η κεντρική πρόκληση αφορά «στον σχεδιασμό των απαραίτητων πολιτικών για τον μετασχηματισμό της μικρής και μεσαίας επιχείρησης και τη συμμετοχή της στην παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας».

Σημείωσε ότι «αν θέλουμε να μιλήσουμε ουσιαστικά για βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και μετάβαση σε μια πράσινη και ψηφιακή οικονομία, πρέπει να βάλουμε στον πυρήνα της εθνικής μας οικονομικής πολιτικής τις ΜμΕ», με πολιτικές που πρέπει να έχουν προοδευτικό πρόσημο. Είπε ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εθνικό στόχο «η άμεση συγκρότηση Εθνικού Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου ‘Made in Greece’, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε και προωθώντας τα, βάσει εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων χρηματοδότησης».