ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινητική κινητοποίηση για δύο… άστεγους πελαργούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Δήμο να προνοήσει για τους πελαργούς.

Οι στύλοι ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα μέρος που προτιμούν οι πελαργοί για να τοποθετούν τις φωλιές τους, και αυτές οι φωλιές συχνά βρίσκονται πολύ κοντά σε ηλεκτρικά καλώδια.

Αυτό εμπεριέχει και τον κίνδυνο να πάθουν ηλεκτροπληξία τα όμορφα αυτά πτηνά.

Στην Λήτη Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση προς Λαγκαδά κοντά στο Ωραιόκαστρο, κάτοικοι ανησυχούν καθώς εδώ και τρεις βδομάδες δύο νεαροί πελαργοί προσπαθούν να φτιάξουν την φωλιά τους πάνω σε έναν στύλο ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα κλαδιά δεν καταφέρνουν να μένουν στον στύλο, ενώ σε επικοινωνία του MEGΑ με ορνιθολογική εταιρεία ανέφερε πως δεν είναι φυσιολογικό εδώ και 3 βδομάδες να έχουν καταφέρει να μην φτιάξουν την φωλιά τους, ώστε να γεννήσουν τα αυγά τους.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ να τοποθετηθεί πλατφόρμα πάνω στον στύλο ώστε να φτιάξουν την φωλιά τους.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA