ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο TikTok για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ: “Κάποιοι βρήκαν παραθυράκι, αυτό τελειώνει εδώ”

Με ένα νέο βίντεο στο TikTok, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νομοθετική παρέμβαση για τον περιορισμό των καταχρηστικών τραπεζικών χρεώσεων που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες, παρά τους κανόνες που θεσπίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν οι κανόνες δεν τηρούνται, παρεμβαίνουμε. Παρά τις ρυθμίσεις που εφαρμόσαμε για τον περιορισμό των υπερβολικών χρεώσεων, κάποιοι βρήκαν παραθυράκια. Αυτό τελειώνει εδώ».

«Όταν οι κανόνες δεν τηρούνται, παρεμβαίνουμε. Τον περασμένο Δεκέμβριο θεσπίσαμε κανόνες για να περιοριστούν οι υπερβολικές τραπεζικές χρεώσεις. Όμως κάποιοι βρήκαν παραθυράκι και συνέχισαν να χρεώνουν καταχρηστικά τους πολίτες. Αυτό τελειώνει εδώ.

Φέρνουμε μια νέα τροπολογία που κλείνει οριστικά αυτά τα παραθυράκια. Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψη από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου, ενώ επιβάλλονται και όρια για τις χρεώσεις από τρίτους παρόχους. Οι τραπεζικές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη. Δεν πρέπει να τον επιβαρύνουν άδικα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

@kyriakosmitsotakis_Όταν οι κανόνες δεν τηρούνται, παρεμβαίνουμε. Οι τραπεζικές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη. Δεν πρέπει να τον επιβαρύνουν άδικα.

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis