Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Μακεδονομάχων, στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.
Η σφοδρότατη έκρηξη, που ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο ισόγειο της πολυκατοικίας και σε τουλάχιστον τέσσερις παρακείμενες πολυκατοικίες. Ακόμη, έξι αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές ενώ και από το ωστικό κύμα είχαμε ζημιές σε μεγάλη απόσταση.
Ένας άντρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα γυαλιά. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.
Στην πολυκατοικία διαμένει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων και η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα.
Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN