Ο Χρήστος Μαγειρίας διαψεύδει τα ποσά-μαμούθ που του αποδίδονται από τις επιδοτήσεις.
Ερωτηθείς για τον ισχυρισμό ότι έχει λάβει επιδοτήσεις αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από το 2019 έως το 2024, απαντά: “Όχι, δεν έχω λάβει 2,5 εκατομμύρια ευρώ, μπορώ να σας πω συγκεκριμένα τι έχω λάβει εγώ από το 19’ έως το 24’, έχω λάβει περίπου 620.000€, αυτά τα έξι χρόνια. Η Σεμερτζίδου η Καλλιόπη, η σύντροφός μου, έχει λάβει γύρω στα 97.000€ επιδότηση τα οποία ,αυτό θέλω να σημειωθεί, 87.000€ είναι από αγορά αγροτικού μηχανήματος.”
Παρά τις κατηγορίες για επιδοτήσεις εκατομμυρίων, καταγγελίες και έρευνες, οι Αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί του.
Ο Χρήστος Μαγειρίας, ο οποίος ελέγχεται από τις Ευρωπαϊκές Εισαγγελικές Αρχές μαζί με την σύντροφό του, Καλλιόπη Σεμερτζίδου, δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι κανείς από τις αρχές, ελληνικές ή ευρωπαϊκές, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους, παρά μόνο η Εφορία: “Όχι δεν μας έχει ενοχλήσει, χθες 15:00 μόνο ήρθε η εφορία για να δει από την εταιρεία που έχω νόμιμα τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ήρθε να διαπιστώσει αν υπάρχουν τα οχήματα και αν κόβονται οι αποδείξεις και αν υπάρχουν συμβόλαια με τους πελάτες, φωτογράφισε τα χιλιόμετρα τον αυτοκινήτων των καινούργιων και μεταχειρισμένων που έχω.”
Ο κ. Μαγειρίας αναφέρεται και σε προηγούμενους ελέγχους από ευρωπαϊκούς και ελληνικούς φορείς, σημειώνοντας ότι ουδέποτε βρέθηκε κάτι παράνομο: “Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με έχει ελέγξει, οι πληροφορίες που έχω, πριν βγουν αυτά τα δημοσιεύματα γιατί ελέγχει όλες τις μεγάλες επιδοτήσεις, με έχει ελέγξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Πάταξη Κοινοτικών Πόρων το 2005 πάλι από καταγγελία που έχει γίνει ότι εγώ δε διέθετα το ζωικό μου κεφάλαιο, και τα ζώα μου έχουν βρεθεί και πάλι σωστά.”
Ο ίδιος σχολιάζει και το κλίμα των συνεχών ελέγχων, υποστηρίζοντας ότι οι ελεγκτές που επισκέπτονται την επιχείρησή του… αστειεύονται για την επαναληπτικότητα: “Οι ίδιοι που έρχονται ξέρουν ότι έρχονται γελώντας και λένε “ε ήρθαμε πάλι, αυτό το πράγμα κάνουμε, ήρθαμε πάλι, τα ξέρουμε τα τυπικά”, μου λένε δηλαδή αυτό το πράγμα και οι άνθρωποι χαριτολογώντας γελάνε, γιατί λένε τι να έρθουν να δουν τα αυτονόητα που υπάρχουν;. Ποτέ δεν έρχονται οι ίδιοι ελεγκτές, έρχονται άλλοι ελεγκτές και από άλλες περιφέρειες.”
Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1