ΔΙΕΘΝΗ

Πτήση αγωνίας για Κύπριους βουλευτές

Αναγκαστική προσγείωση σε βοηθητικό δίαυλο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, έκανε αεροσκάφος που μετέφερε στη Δανία τέσσερις Κύπριους βουλευτές και τρεις υπαλλήλους της κυπριακής Βουλής.

Στην πτήση επέβαιναν οι βουλευτές Σάβια Ορφανίδου και ο Ονούφριος Κουλλά του ΔΗΣΥ, ο Άντρος Καυκαλιάς του ΑΚΕΛ και ο Χρύσης Παντελίδης του ΔΗΚΟ.
Οι επιβάτες του αεροσκάφους 25 λεπτά μετά την απογείωση από την Φρανκφούρτη με προορισμό αεροδρόμιο της Δανίας, ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Φρανκφούρτη για λόγους ασφαλείας.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε βοηθητικό δίαυλο και αμέσως περικυκλώθηκε από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εξέλθουν άμεσα, χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους. Κατά την έξοδο, μια υπάλληλος της κυπριακής βουλής έπεσε στις σκάλες και τραυματίστηκε ελαφρά. Την μετέφεραν με ασθενοφόρο για να της παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες.
Τα υπόλοιπα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας είναι καλά και αναμένουν στις 12:30 να αναχωρήσουν για την Δανία.