slider, Πολιτισμός

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον «Νιόνιο» της…

Το ύστατο χαίρε λέει πλήθος κόσμου που μεγάλωσε, αναθάρρησε, γέμισε εμπειρίες, συνδέθηκε με το έργο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Διονύση Σαββάπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ύστερα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου η εξόδιος ακολουθία και ακολουθεί η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο. Νωρίτερα, στη Μητρόπολη Αθηνών μεταφέρθηκε η σορός του με τον κόσμο να χειροκροτά κατά τη μεταφορά. Σε κλίμα συγκίνησης άνθρωποι που αγάπησαν το έργο του «Νιόνιου» βρέθηκαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης και ακολουθεί η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο.

Επικηδείους εκφώνησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο προσωπικός του γιατρός.

Η οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να προσφερθούν στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου δίδαξε και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και όσοι θέλουν να πουν το δικό τους «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο έχουν δώσει δώσει το «παρών» στην κηδεία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η τέως ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, υπουργοί της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Νίκος Δένδιας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, αρχηγοί της αντιπολίτευσης όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πολιτικοί όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Μαρία Δαμανάκη, σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Μίτλος Λογιάδης, όλοι αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής στον Διονύση Σαββόπουλο.