ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπιασαν τον απατεώνα την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 62χρονος Βούλγαρος ο οποίος με έναν συνεργό του, τον περασμένο Δεκέμβριο απέσπασε, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης, 2000 ευρώ από 87χρονη σε χωριό του Δήμου Ηράκλειας.

To μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου 2025, συνεργός του 62χρονου τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί. Αρχικά ο συνεργός ζήτησε από την 87χρονη το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ, όταν όμως η ίδια είπε ότι δεν διαθέτει τόσο μεγάλο ποσό τους έδωσε 2000 ευρώ.

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, εξιχνιάστηκε η τηλεφωνική απάτη σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας και ο δράστης συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα.