LIFESTYLE

Αλάνθαστα tips για να καταλάβετε πότε σας λένε ψέματα

liar

 

Οι άνθρωποι λένε συνέχεια ψέματα. Κάποιοι είναι αρκετά επιδέξιοι και κάποιοι απλά… γελοίοι. Υπάρχουν όμως πάντα τρόποι για να αναγνωρίσει κανείς αυτόν που ψεύδεται. Εύκολοι τρόποι για να πιάσατε τους ψεύτες στα πράσα

1.Ένα πρόσωπο που σου λέει ψέματα αποφεύγει την οπτική επαφή.  Ή αν είναι πιο επιδέξιοι θα σας κοιτάξουν πολύ έντονα στα μάτια προσπαθώντας να σας πείσουν.

2.Οι ψεύτες λένε πολύ ξεκάθαρα αυτό που θέλουν να πουν: «Εγώ δεν είχα σεξουαλική επαφή με καμία άλλη γυναίκα». Αυτή είναι μια προσπάθεια από τον ψεύτη να είναι απολύτως σαφής. Ο ψεύτης μπορεί ακόμα να σας κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις όπως  «ποιος σου το είπε; Από πού πήρες την πληροφορία;».

3.Περίεργη γλώσσα του σώματος. Οι ψεύτες συχνά νευριάζουν, ανοιγοκλείνουν έντονα τα μάτια τους και δεν έχουν σταθερό τόνο φωνής. Ακόμα σταυρώνουν συχνά τα χέρια, θεωρώντας υποσυνείδητα πως προστατεύουν τις πληροφορίες που δεν θέλουν να αποκαλύψουν.

4. Οι ψεύτες παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες, χωρίς να τους ζητηθεί. Φαίνεται πως πιστεύουν ότι εξωραΐζοντας την ιστορία τους θα την βρείτε πιο πιστευτή. Αυτό που συμβαίνει τελικά όμως είναι ότι κάνουν την ιστορία πιο περίπλοκη και λιγότερο πιστευτή.

5. Οι ψεύτες έχουν αμυντική στάση. Θυμώνουν όταν τους αμφισβητείς και προσπαθούν διαρκώς να αλλάξουν το θέμα.

6. Όταν κάποιος ψεύδεται στολίζει την ιστορία με ασήμαντες λεπτομέρειες και αποφεύγει τις σημαντικές.