ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στην ΔΗΜΑΡ – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Λυκούδης

anexarthtos-o-lukoudhs

Επίσημο πλέον το πολιτικό διαζύγιο του Λυκούδη από την ΔΗΜΑΡ. Πριν από λίγο με επιστολή του που κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Λυκούδης, γνωστοποιεί επισήμως την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.

Το κόμμα αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για «προαναγγελθείσα ρήξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρά τη προτροπή της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Προέδρου της προς τα μέλη της ‘Μεταρρυθμιστικής τάσης’ να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να συμμετάσχουν στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, οι συγκεκριμένοι σύντροφοι εμμένουν στη γραμμή της αποχώρησης. Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας προαναγγελθείσας ρήξης, που επελέγη σε πείσμα κάθε έννοιας συλλογικότητας και δημοκρατικών διαδικασιών.

Στα δημοκρατικά κόμματα ο μόνος τρόπος επίλυσης των πολιτικών διαφωνιών παραμένει η προσφυγή στη βάση και ο σεβασμός του κανόνα της πλειοψηφίας. Η Δημοκρατική Αριστερά, τα μέλη και τα στελέχη της, έχοντας πλήρη συνείδηση της σημασίας των στιγμών, προσέρχονται στο τρίτο συνέδριο του κόμματος, με την πεποίθηση ότι ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ανανεωτικής Αριστεράς θα γυρίσει σελίδα, θα ανακτήσει την δυναμική του και θα προσδιορίσει τις εξελίξεις».