ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιούνκερ ζητά ανταλλάγματα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, σχολιάζει σε εκτενή συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το μεταναστευτικό, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά και την Ελλάδα και τα κράτη μέλη στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Postπου δημοσιεύεται το Σάββατο.

 

«Εμείς ακόμα δεν έχουμε την απαραίτητη σαφήνεια σχετικά με συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά σχέδια», σχολίασε, αλλά πιστεύουμε πως είμαστε  προς τη σωστή κατεύθυνση, είπε.

«Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης. Αλλά σε αντάλλαγμα η Ελλάδα πρέπει  να συμμορφωθεί  με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την Ευρωομάδα,» επανέλαβε ο Γιούνκερ.

Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να επιστρέψει σε μια βιώσιμη και αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική, προκειμένου να εξαλειφθούν οι συνεχιζόμενες φήμες σχετικά με τις αθετήσεις πληρωμών, ερωτάτε και απαντά ότι η χώρα πρέπει να συμμορφωθεί   με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ομάδα του ευρώ και να συμμετέχει αναμφίβολα σε μια βιώσιμη και αξιόπιστη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική.

Αν οι προεκλογικές υποσχέσεις πρόκειται να εφαρμοστούν, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν αναλόγως, τόνισε.