ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συμφωνία σήμερα έστω κι αν συνεδριάζουμε όλη νύχτα»

Στόχος των κρατών μελών της Ευρωζώνης είναι η συμφωνία για την Ελλάδα να κλείσει σήμερα στο επίπεδο του Eurogroup και όχι αύριο και μεθαύριο στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

 

 

 

Αυτό ανέφερε σήμερα καλά ενημερωμένος αξιωματούχος της ΕΕ επισημαίνοντας ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει προσκληθεί να παραστεί και να ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup τα οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι 28 θα χαιρετίσουν. Το Eurogroup, αν χρειαστεί, θα συνεδριάσει όλη τη νύχτα ανέφερε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι μόνος στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας.

Κατά τα άλλα η έκθεση των πέντε προέδρων της Ευρώπης ( Γιουνκερ, Τουσκ, Σουλτς, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ) για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης θα είναι το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει την αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Αναμένεται στα συμπεράσματα ης Συνόδου να δοθεί σαφής εντολή στο Συμβούλιο να δει πιο λεπτομερώς τα μέτρα τα οποία προτείνουν οι 5 πρόεδροι.

Εν τω μεταξύ προσερχόμενος στη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών ο πρόεδρος Γέρουν Νταισελμπλουμ δήλωσε: «πολλή δουλειά μένει να γίνει σήμερα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία». Από την πλευρά του ο Κλάους Γέγκλινγκ ανέφερε επίσης ότι «χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά».

Διαβάστε επίσης: