ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Suddeutsche Zeitung: Οι δανειστές αρνούνται να καταβάλουν την επόμενη δόση

Στην άρνηση των δανειστών να προχωρήσουν στην καταβολή της επόμενης δόσης των 2 δισ. ευρώ αναφέρεται το πρώτο θέμα στη διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ, που επικαλείται η εφημερίδα, η εκταμίευση της δόσης δεν θα γίνει -όπως προέβλεπε ο προγραμματισμός- μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά εντός του Νοέμβριου. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του Βάλντις Ντομπρόβσκις, η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί πριν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αναμένεται μετά τα μέσα Νοεμβρίου. 

«Η σχεδιαζόμενη για τον Οκτώβριο πληρωμή των πρώτων δύο από τα εναπομείναντα 3 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης καθυστερεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος αξιωματούχος που δεν ονοματίζεται από την εφημερίδα.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της Suddeutsche Zeitung η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην καθυστέρηση από πλευράς της κυβέρνησης για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων καθώς έχουν ολοκληρωθεί μόνο τα 14 από τα 48 προαπαιτούμενα.