ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Τζιτζικώστας: Εθνικά επικίνδυνος ο Τσίπρας με το προσφυγικό

Ο Aπόστολος Tζιτζικώστας, μιλώντας σε συγκέντρωση των οπαδών του στην Κατερίνη κατηγόρησε τον Aλέξη Τσίπρα – μετά και τις αποφάσεις της μίνι-Συνόδου Κορυφής – ότι «μετατρέπει την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική κρίση» και τον χαρακτήρισε ως «εθνικά επικίνδυνο».

«Λόγω των ιδεοληψιών του και της κουτοπόνηρης λογικής του παίζει με τη φωτιά και τα εθνικά μας συμφέροντα και μετατρέπει τη χώρα, στην πιο αδύναμη στιγμή της, σε αποθήκη ψυχών», επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότιδεν έχει χρόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Βαδίζει στο επόμενο μεγάλο λάθος: Πιστεύει και πάλι ότι έχει χρόνο, όμως τους προειδοποιώ, δεν έχουν. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Όχι μόνο γιατί είναι ζωτική για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού τομέα, και αναγκαία για τη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και γιατί πρέπει να διαφυλαχθούν στο ακέραιο οι καταθέσεις όλων των πολιτών. Κανείς δε δικαιούται να παίζει με τον μόχθο και τις αποταμιεύσεις μιας ζωής» υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επανέλαβε δε ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας πλειστηριασμός, καμιά υποχώρηση στα όρια προστασίας και το οικογενειακό εισόδημα.