ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Τόσκα- Βενιζέλου με αναφορές σε «στικάκια» και «υποβρύχια»

Ακραία αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και τουΕυάγγελου Βενιζέλου ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τον κ. Τόσκα να αφήνει αιχμές για την εμπλοκή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και των υποβρυχίων και τον κ. Βενιζέλο να καταγγέλλει «πολιτική αλητεία».

 

 

Η διαμάχη ξέσπασε κατά την έγκριση της τοποθέτησης του νέου επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Τάσου Αναστασάκου, όταν ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τόσκα πως δεν έχει εικόνα για το που θα τοποθετηθεί ο αποχωρήσας διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρος Σταυρόπουλος .

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε μάλιστα τις επιθέσεις κατά του κ. Τόσκα επισημαίνοντας ότι ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διευθυντής του γραφείου του τότε υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη. «Σας ήξερα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην πόρτα του κ. Μπεγλίτη» είπε ο κ. Βενιζέλος σε οξύ ύφος.

Όταν μάλιστα ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Τόσκα ότι δεν έχει άποψη για τα πράγματα εκείνος απάντησε με βαριές αιχμές στα «στικάκια» της Λίστας Λαγκάρντ και στην υπόθεση των υποβρυχίων. Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την έκρηξη του κ. Βενιζέλου που κατήγγειλε «πολιτική αλητεία» και στηλίτευσε την συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.