MEDIA

Το «Mega ΑΤΜ» σταμάτησε να βγάζει λεφτά!…

Οι άνθρωποι του Mega, που εκτόξευσαν τον τηλεοπτικό σταθμό στα ύψη τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας και παίζοντας σε δημοφιλείς σειρές, έφτασαν στο σημείο να διαδηλώνουν έξω από την πόρτα του καναλιού.

 

 

Ο λόγος; Η… ασυμφωνία των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού σταθμού αν θα χρηματοδοτήσουν ή όχι το Mega, έχει οδηγήσει σε στάση πληρωμών. Σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και τεχνικοί είναι απλήρωτοι και η απάντηση του Mega είναι το ψήφισμα να το δώσουν στον… κλητήρα!

Οι οφειλές είναι σημαντικές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ίδιοι οι συντελεστές των σειρών για τις εξωτερικές παραγωγές του Mega, η Άνωση οφείλει 130.000 ευρώ, οι Τηλεοπτικαί Επιχειρήσεις 30.000, η Τηλέτυπος 25.000 ευρώ και η On Noir 7.000 ευρώ.

«Δεν μιλούσαμε γιατί τρώγαμε ψωμί από το Mega, αλλά η κατάσταση δεν πάει άλλο», λένε.
Το πρόβλημα οφείλεται στους μετόχους. Τα προηγούμενα χρόνια, το κανάλι με τις δυνατές σειρές που παρήγαγε λειτουργούσε σαν… ATM. Οι μέτοχοι είχαν σημαντικά κέρδη από τα διαφημιστικά έσοδα της Τηλέτυπος, συν τα χρήματα από τις εταιρείες παραγωγής των δημοφιλών σειρών, και τα χρήματα από την πώληση της συμμετοχής στη Nova.

Τώρα που άλλαξαν οι καιροί το ταμείο είναι… άδειο! Και η απροθυμία Ψυχάρη και Μπόμπολα να μετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου των 15 εκατ. ευρώ ή να βάλουν τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί, έφερε το τρομακτικό αδιέξοδο.

Οι υποχρεώσεις της Τηλέτυπος προς την Άνωση ανέρχονται σε 13.319.295 ευρώ και προς το ΑΤΑ σε 2.490.470 ευρώ. Οι συντελεστές, από τη μεριά τους, έχουν δείξει μεγάλη υπομονή, καθώς η καθυστέρηση στην εξόφλησή τους έχει ξεπεράσει τους οκτώ μήνες που προβλέπονται από το ιδιωτικό συμφωνητικό.

typologies.gr