ΔΙΕΘΝΗ

Μετωπική σύγκρουση τρένων στη Γερμανία – Νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες (φωτό)

Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούσθηκαν στη Βαυαρία και, σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες. Τέσσερις νεκρούς έχουν ανασύρει τα σωστικά συνεργεία από τα συντρίμμια των δύο τρένων, στο δυστύχημα που συνέβη στη λουτρόπολη Μπαν Άιμπλινγκ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά του Μονάχου.

«Πολλοί» άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 150 έχουν τραυματισθεί, σύμφωνα με νέο απολογισμό της αστυνομίας. «Πολλοί  είναι βαριά τραυματισμένοι και υπάρχουν πολλοί νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάρτιν Βένκλερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ρόζενχάιμ.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρένα συγκρούσθηκαν μετωπικά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που μεταφέρονται στα social media, ότι αιτία της σύγκρουσης ήταν ένα λάθος στη σηματοδότηση, ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Ενα από τα τρένα εκτροχιάσθηκε και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο σημείο της σύγκρουσης έχουν σπεύσει 100 ασθενοφόρα και οχτώ ιατρικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια και οι διασώστες δίνουν μάχη για να τους απεγκλωβίσουν. Το έργο τους σπεύδουν να συνδράμουν σωστικά συνεργεία από Νυρεμβέργη και Αυστρία που κατευθύνονται στην περιοχή του δυστυχήματος. 

Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες από τα βαγόνια.

Η πρόσβαση δημοσιογράφων στον τόπο του δυστυχήματος έχει απαγορευθεί. Οι δρόμοι εντός και γύρω από τη πόλη έχουν αποκλεισθεί. Κλειστή είναι επίσης η σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα στο Χολτσκίρχεν και το Ρόζενχάιμ.