ΔΙΕΘΝΗ

Καρέ- καρέ η νέα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στις Βρυξέλλες

Σημαντική αντιτρομοκρατική επιχείρηση διεξήχθη σήμερα στην περιοχή Σκαρμπέκ των Βρυξελλών, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

 

Η επιχείρηση συνδέεται με τρομοκρατική επίθεση που απετράπη στη Γαλλία χθες, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν σε κατοικία στο Σκαρμπέκ και ακούστηκε έκρηξη, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga. Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RTBF μετέδωσε πως εξουδετερώθηκε ένας άντρας.

Η περιοχή γύρω από την πλατεία Μεζέρ έχει αποκλειστεί και χαράχθηκε περίμετρος ασφαλείας, ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου AFP.


Schaerbeek exclusivité Sudpresse από sudpresse


Exclusive Schaerbeek 2 από sudpresse

Ο δήμαρχος του Σκαρμπέκ, Μπερνάρ Κλερφέ, δήλωσε στο AFP πως συνελήφθη ένας ύποπτος ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια σημαντικής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην περιοχή.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομική επιχείρηση στο Σκαρμπέκ έγινε μετά την άρνηση ενός άνδρα που εξήλθε από το σπίτι του έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη του να δεχθεί έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας. Ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Στη συνέχεια ένα ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος. Βελγικά μέσα μεταδίδουν ότι συνελήφθη χωρίς ωστόσο η αστυνομία να βεβαιώνει η να διαψεύδει.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση έληξε.