Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο νεαρός άνδρας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε το Σάββατο σε θαμνώδη περιοχή στη θέση Αγ. Πέτρος στην Πεντέλη, τελικά δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, στο σημείο όπου και εντοπίστηκε.
Από την εξέταση προέκυψε ότι είχε δεχθεί δύο πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες πήραν μαζί τους τους κάλυκες.
Τα ίχνη του 21χρονου νεαρού είχαν χαθεί από τις 10 Μαΐου, όταν και οι γονείς του δήλωσαν την εξαφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα των Γλυκών Νερών. Τελευταία φορά που κάποιος τον είδε ζωντανό, ήταν στις 8 του μήνα. Το Σάββατο, η αγωνία της οικογένειας αλλά και των φίλων του, μετατράπηκε σε ατέλειωτο θρήνο, όταν βρέθηκε το πτώμα του.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή ήταν αδύνατο να ξεκαθαριστεί από την αρχή η ακριβής αιτία θανάτου διότι το πτώμα βρισκόταν σε σήψη και έτσι φως στα αίτια έριξε η νεκροτομή που ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα.