ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «ευχαριστώ» και «καρφιά» οι… πανηγυρισμοί Τσίπρα

Ως εξαιρετική επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την απάντησή του στην ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη.

Όπως είπε «δεν είναι σύνηθες αυτό που αποφασίστηκε στο Eurogroup. Διότι είχαμε συνηθίσει μόνο να παίρνουν, όχι να παίρνουν και να δίνουν. Προχθές αποφασίστηκε κάτι διαφορετικό και αυτό είναι εξαιρετική επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για την ερώτηση καρφώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για την απουσία τους λέγοντας ότι «ευχαριστώ τον κ. Λεβέντη γιατί ήταν ο μόνος που έκανε τον κόπο να μου απευθύνει ερώτηση.

Κρύβονται πίσω από μονολόγους, δεν θέλουν τον ζωντανό, απευθείας διάλογο στο κοινοβούλιο. Μπορείτε να με κατηγορήσετε για πολλά, αλλά όχι ότι κρύβομαι».

«Όταν είπα τη θέση ότι δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ λιτότητα με λοιδορήσατε. Με είπατε ψεύτη και ότι αποτελούσε μια διαπραγματευτική τακτική. Αυτή η θέση για ούτε ένα ευρώ λιτότητας έγινε σεβαστή από όλους. Σεβάστηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Υπήρξε την προηγούμενη Δευτέρα μια σημαντική μεταστροφή των δανειστών», είπε ο κ. Τσίπρας.

 «Αν με ρωτάτε αν συμφωνώ στην αναγκαιότητα της αλλαγής δείγματος πολιτικής θα σας πω όχι. Όταν πας στην διαπραγμάτευση θα κερδίσεις αλλά θα αναγκαστείς να κάνεις και υποχωρήσεις. Πάντα χάναμε και ποτέ δεν κερδίσαμε. Πετύχαμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Αφήσαμε πίσω την αρχή της διαρκούς λιτότητας» υποστήριξε.

«Δεν κρύβω και ούτε θέλω να είμαι φειδωλός στις δηλώσεις μου και συγχαίρω τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στον Γιώργο Χουλιαράκη που κατάφεραν όλα αυτά» είπε στηρίζοντας δημόσια τον υπουργό οικονομικών.

Στη συνέχεια επανήλθε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «το έβαλε στα πόδια».

«Ανακάλυψα», είπε, «ότι δήθεν ο κ. Τσακαλώτος είναι κρυμμένος και δεν ξέρω αν πήγαν σε Νικολούλη και Χαρδαβέλλα να τον βρουν. Ο Τσακαλώτος μίλησε. Ο Μητσοτάκης πότε θα μιλήσει;»