GOOGLE NEWS

Μόνο στο usay.gr: Παιδιά από χωριό των Καλαβρύτων δεν πάνε σχολείο εξαιτίας… χωματόδρομου!

Τον δικό τους Γολγοθά περνούν τρία παιδάκια του δημοτικού, ηλικίας 8, 9 και 10 ετών από το χωριό Μπόσι στα Καλάβρυτα. Παρ’ ότι η σχολική χρονιά έχει εδώ και μία εβδομάδα ξεκινήσει, εκείνα είναι υποχρεωμένα να φτάνουν στο σχολείο τους στους Πετσάκους, μια απόσταση 10 χλμ. από το δικό τους χωριό, με όποιο τρόπο μπορούν και κάποιες μέρες να μη φτάνουν και καθόλου.

 

 

Σύμφωνα με τη μαρτυρία στο usay.gr της κας. Ελένη Α., μητέρα ενός από αυτά τα παιδιά, ο λόγος είναι ότι δεν αναλαμβάνει οδηγός τη μεταφορά τους, παρά τις εκκλήσεις σε Περιφέρεια και Δήμο. Ο δρόμος για να φτάσει κάποιο στο χωριό τους είναι χωμάτινος και δύσβατος, με πέτρες και λακκούβες, σύμφωνα με μαρτυρία της κας. Ελένης Α., κι έτσι τα παιδιά του χωριού, παρ’ ότι ζητούν να πάνε σχολείο, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος για να φτάσουν εκεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος, τα τρία παιδάκια, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της κας Ελένης στο usay.gr, δεν έχουν πάει ούτε μια φορά σχολείο. “Είναι τραγικό τα παιδιά σου να θέλουν να πάνε στο σχολείο, να στο ζητάνε κι εσύ να μην έχεις τον τρόπο να τα πας εκεί. Πέρυσι το παιδί μου, από τους 9 μήνες, παρακολούθησε μόλις 6 μήνες μαθημάτων. Ήταν αδύνατο, εξαιτίας του καιρού τις περισσότερες φορές, να το πάμε στους Πετσάκους”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο usay.gr η μητέρα.

Την ίδια ώρα, πηγές από την αρμόδια Περιφέρεια και τον Δήμο, αναφέρουν ότι το θέμα έχει λυθεί, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να υπάρχει ενημέρωση των γονιών των μαθητών, όπως εκείνοι καταγγέλλουν και φυσικά, δεν έχει φανεί κανένα όχημα για την μεταφορά των παιδιών στη περιοχή.