GOOGLE NEWS

«Σωσίβιο» σωτηρίας για την κυβέρνηση το κλίμα σκανδαλολογίας

Νέο κύμα σκανδαλολογίας αναμένουν στη Ν.Δ, απόρροια όπως τονίζουν του πανικού που έχει καταλάβει την συγκυβέρνηση, λόγω των εντονότατων αντιδράσεων της κοινής γνώμης στον «θρίαμβο της λύσης του Σκοπιανού.

  • ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ

Όσο έρχονται τα αποτελέσματα των κυλιόμενων μετρήσεων της κοινής γνώμης η έλλειψη ψυχραιμίας είναι εμφανής σχολιάζουν σκωπτικά τα
στελέχη της Πειραιώς και αναμένουν τις …επιθετικές εκδηλώσεις του κυβερνητικού στρατηγικού σχεδιασμού. Γνωρίζουν περιοχές της Μακεδονίας, που ο Συριζα στις εκλογές του 2015, κατέγραψε ποσοστά μέχρι και 32%, και αυτή την στιγμή παίζει σε μονοψήφια και σε πολλές περιοχές δεν ξεπερνά καν την βάση.
Ηδη η επιθετική τακτική της κυβέρνησης εκδηλώθηκε μέσα στην εβδομάδα με απόπειρα επαναφοράς του θέματος του δανεισμού του Κήρυκα Χανίων και με μοχλό πίεσης τη δικαιοσύνη, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι απαντήσεις και τα στοιχεία, απέδειξαν ότι και οι
εγγυήσεις υφίστανται και ο δανειακός διακανονισμός εξυπηρετείται κανονικά. Οπότε και αναμένουν το Σαββατοκύριακο «τσουνάμι» επιθέσεων , αν η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι η ούτε η συμφωνία για το χρέος, θα μπορέσει να περάσει ως Θούριος στην κοινή γνώμη.
Στους σχεδιασμούς πάντως της Πειραιώς, είναι να ενταθεί η κινητικότητα των στελεχών και του ίδιου του Προέδρου της Ν.Δ στην Μακεδονία, ώστε να αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν πολιτικά η συγκυρία.Με τον χρόνο θα γίνει αντιληπτό ότι η προπαγάνδα που επιχείρησαν να περάσουν ως δεδομένο τα κυβερνητικά παραφερνάλια, εξηγούσε ανώτατη πηγή της Πειραιώς, ότι δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «δίγλωσσος» και στο τέλος θα πειθαναγκαστεί να στηρίξει την «επαίσχυντη» συμφωνία, πέφτει στο κενό. Σήμερα ο
Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στο Κιλκίς. Χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν στην Φλώρινα και άκουσε με μεγάλη προσοχή το μήνυμα του Μητροπολίτη κ.Θεόκλητου «εμείς εδώ στη Μακεδονία πενθούμε». Μέσα Ιουλίου, ο Κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Γρεβενά, Καστοριά και Φλώρινα, ενώ όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει η Ν.Δ ο πρόεδρος του κόμματος έχει αποφασίσει να εξηγήσει και στη Σύνοδο του ΕΛΚ εκτενώς γιατί αντιτίθεται και γιατί δεν πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία.
Στις εκτιμήσεις τους τα στελέχη της Ν.Δ πάντως δεν αποκλείουν ότι πέραν της σκανδαλολογίας, στην κυβέρνηση θα παίξουν τα ρέστα τους και με ένα άλλο ζήτημα. Εφόσον ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του Σκοπιανού, λένε, για να ανακόψουν τον ενθουσιασμό που εκδηλώνουν αυθορμήτως οι πολίτες στις περιοχές της Βορείου Ελλάδας στα κυβερνητικά στελέχη, σχεδιάζουν να ανακοινώσουν μια νέα επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας, για να ξεχαστεί η πρώτη. Τη λύση του Αλβανικού σε πολύ σύντομο διάστημα.