USAY TOP

Έγκριση πώλησης του IQOS στις Η.Π.Α.

«Πράσινο φως» άναψε  η Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στην Philip Morris International, θυγατρική της οποίας είναι η Παπαστράτος, για τη διάθεση του καπνικού προϊόντος μειωμένου κινδύνου IQOS εντός αμερικανικών συνόρων.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS θερμαίνει – αλλά δεν καίει – τον καπνό. Είναι το πρώτο ηλεκτρικά θερμαινόμενο προϊόν καπνού που λαμβάνει άδεια πώλησης στις Η.Π.Α., σε συνέχεια του νόμου του 2009, που εξουσιοδοτεί τον FDA να ρυθμίζει τα προϊόντα καπνού, συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας των καινοτόμων προϊόντων.

Η PMI, μάλιστα, υπέβαλε εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση για την υποστήριξη αφενός της αίτησης άδειας κυκλοφορίας και αφετέρου της παράλληλης αίτησης για την έγκριση του IQOS ως «Προϊόν Καπνού Τροποποιημένου Κινδύνου», που ο FDA συνεχίζει να εξετάζει.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του FDA ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, είπε:

“Η απόφαση του FDA να εγκρίνει την κυκλοφορία του IQOS στις Η.Π.Α. είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τους περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανούς, άνδρες και γυναίκες, που καπνίζουν. Κάποιοι θα διακόψουν το κάπνισμα. Οι περισσότεροι δεν θα το διακόψουν και για αυτούς το IQOS προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή χωρίς τον καπνό του τσιγάρου. Μόνο μέσα σε δυο χρόνια, 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εγκατέλειψαν εντελώς το τσιγάρο και το αντικατέστησανμε το IQOS. […]»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές, ανέφερε «Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ενήλικους καπνιστές των ΗΠΑ […]. Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι καπνιστές στρέφονται αποκλειστικά στο IQOS, με σημαντικό μερίδιο αγοράς πανελλαδικά, καθιστώντας τη χώρα μας την 3η αγορά του IQOS παγκοσμίως […]. Το εργοστάσιο της Παπαστράτος είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις.»

Philip Morris International: Προσφέροντας ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου

Η Philip Morris International (PMI) οδηγεί τον μετασχηματισμό της καπνοβιομηχανίας προς ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου ώστε τελικά τα τσιγάρα να αντικατασταθούν με προϊόντα που δεν παράγουν καπνό, προς όφελος των ενηλίκων, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα συνέχιζαν να καπνίζουν, της κοινωνίας, της εταιρείας και των μετόχων της. Η ΡΜΙ είναι η κορυφαία εταιρεία καπνού παγκοσμίως, η οποία ασχολείται με την κατασκευή και την πώληση τσιγάρων, προϊόντων που δεν παράγουν καπνό τσιγάρου και συνδεόμενων με αυτά ηλεκτρονικών συσκευών και συνοδευτικών εξαρτημάτων, και άλλων προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη σε αγορές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η ΡΜΙ οικοδομεί ένα μέλλον σε μια νέα κατηγορία προϊόντων απαλλαγμένων από τον καπνό του τσιγάρου, τα οποία αν και δεν είναι ακίνδυνα, αποτελούν μια πολύ καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη συνέχιση του καπνίσματος. Αξιοποιώντας διεπιστημονικές ικανότητες για την ανάπτυξη προϊόντων, εγκαταστάσεις αιχμής και επιστημονική τεκμηρίωση, σκοπός της ΡΜΙ είναι να διασφαλίσει ότι τα απαλλαγμένα από τον καπνό του τσιγάρου προϊόντα της ικανοποιούν τις προτιμήσεις των ενηλίκων καταναλωτών και πληρούν τις αυστηρές κανονιστικές απαιτήσεις. Το χαρτοφυλάκιο της σειράς προϊόντων IQOS της ΡΜΙ περιλαμβάνει προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και προϊόντα ατμίσματος που περιέχουν νικοτίνη. Στις 31 Μαρτίου 2019, η ΡΜΙ εκτιμά ότι περίπου 7,3 εκατ. ενήλικοι καπνιστές παγκοσμίως έχουν ήδη σταματήσει το κάπνισμα και έχουν στραφεί στο προϊόν θερμαινόμενου καπνού της εταιρείας, το οποίο διατίθεται σε 47 αγορές, με την επωνυμία IQOS. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τους ιστότοπους www.pmi.com και www.pmiscience.com.