ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο! Τι είχαν κρύψει σε… ψεύτικα βράχια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί στην Ισπανία όταν χρειάστηκε να σπάσουν βράχια με βαριοπούλες για να φέρουν στο φως τα 785 πακέτα με κοκαΐνη βάρους άνω του ενός κιλού το καθένα που ήταν κρυμμένα μέσα τους.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν έπεσαν στην αντίληψη επιθεωρητών της επαφές γνωστών εμπόρων ναρκωτικών με μια εταιρεία που ειδικεύεται στις εισαγωγές βράχων, η οποία σχετίζεται με καρτέλ ναρκωτικών στη Νότια Αμερική.
Στη συνέχεια πληροφορήθηκαν για την άφιξη στην Ισπανία ενός φορτίου από τον Ισημερινό με 12 κοντέινερ που περιείχαν πέτρες βάρους 188.000 κιλών. Αφού πέρασε από την πόλη Καρταχένα δε Ίντιας στην Κολομβία το καράβι έφθασε στο λιμάνι της Βαρκελώνης και το φορτίο κατέληξε τελικά σε μια αποθήκη στην Μαδρίτη.
Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 11 μέλη του κυκλώματος -υπηκόους Κολομβίας και Βενεζουέλας- ενώ βρήκε μέσα στις ψεύτικες πέτρες 785 πακέτα κοκαϊνης βάρους άνω του ενός κιλού το καθένα! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η συμμορία απέβλεπε στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ισπανία με στόχο τη διανομή της στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη.