ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκαθαρίζει και προειδοποιεί για τη ΔΕΗ ο Χατζηδάκης!

Ένα «πολυπαραγοντικό», όπως το χαρακτήρισε, σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ θα παρουσιάσει αναλυτικά στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Επιχείρηση στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφερθείς ιδιαίτερα στο σχέδιο της μικρής ΔΕΗ που εγκαταλείφθηκε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο  υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να ανησυχούν.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη ΔΕΗ, ξεκαθάρισε, επαναλαμβάνοντας -«όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους», όπως τόνισε- ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ελάχιστες κολώνες στη διάθεσή της.

«Μην βγείτε στα κάγκελα, γιατί θα κατεβείτε γρήγορα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει ισορροπημένη λύση για την Επιχείρηση.

Παράλληλα τόνισε ότι γίνεται καθημερινά μάχη για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ειδικά στα νησιά, και να μην σημειωθούν μπλακάουτ. «Την ημέρα που παραλάμβανα το υπουργείο έγινε διακοπή ρεύματος στο πολιτικό μου γραφείο» αποκάλυψε .