GOOGLE NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναδιοργάνωση με …βαφτίσια στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα τελευταία χρόνια το πρώτο θέμα που βάζουν όλοι ως προτεραιότητα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Με τον όρο «αναδιοργάνωση» εννοούν το κλείσιμο στρατοπέδων ώστε να δημιουργηθούν Μονάδες με υψηλή στελέχωση σε καίρια σημεία της χώρας.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Αν και στην θεωρία φαίνεται απλό στην πράξη δεν είναι και τόσο. Και αυτό γιατί οι τοπικοί φορείς κατά κανόνα έχουν αντίθεση στο να χάσουν από την περιοχή τους τα στρατόπεδα με τα οποία συντηρείται μέρος της τοπικής οικονομίας οπότε υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους ελάχιστα γίνονται.

Πληροφορίες από την Μεσογείων δείχνουν πως τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ούτε και τώρα.

Δεν είναι μόνο οι αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τις οποίες διατήρησε το αεροπορικό απόσπασμα στην Καβάλα και πάτησε φρένο στην μετακίνηση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
που δείχνουν πως ελάχιστα θα αλλάξουν και αυτή την φορά σε ότι αφορά τα στρατόπεδα στην χώρα, αλλά και μια καινούργια πληροφορία που λέει πως η ορκωμοσία του Αυγούστου στο ΚΕΝ Άρτας όπου ο Σεβασμιώτατος
Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ετέλεσε την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ. ίσως και να ήταν η τελευταία που έγινε.

Στο άκουσμα της πληροφορίας κανείς θα πίστευε πως κλείνει το στρατόπεδο, όμως αυτό δεν συμβαίνει. Το στρατόπεδο όπως λένε πληροφορίες απλά θα αλλάξει ρόλο και όνομα και θα στεγάζει από εδώ και πέρα ένα τάγμα πεζικού.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Εκπάιδευσης στην Άρτα συγκροτήθηκε την 2η Νοεμβρίου 2011, διαδεχόμενο το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Τχη (ΠΒ) Κωνσταντίνου Βερσή».