ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκε από τη Βουλή ο νόμος για την αναβολή του Brexit – Εκλογές 15 Οκτωβρίου ζητάει ο Τζόνσον

Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής των Κοινοτήτων ο νόμος για την αναβολή του Brexit , που στοχεύει στην αποφυγή της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Υπέρ του νόμου ψήφισαν 327 βουλευτές ενώ 299 ψήφισαν κατά.

Τις επόμενες ημέρες, ο νόμος θα τεθεί προς έγκριση ενώπιον της Βουλής των Λόρδων.

Τζόνσον: Εκλογές στις 15 Οκτωβρίου

Μέτα την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου ουσιαστικά τερματίζει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπέβαλε πρόταση να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «είναι αδύνατον πλέον για την κυβέρνηση να λειτουργήσει».

«Δεν θέλω εκλογές, οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, όμως αυτή η Βουλή δεν έχει αφήσει άλλη επιλογή» υποστήριξε ο Τζόνσον.

Κόρμπιν: Κυνική κίνηση από έναν κυνικό πρωθυπουργό

«Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως έχει στρατηγική, δεν μας έχει πει όμως ποια είναι. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν έχει πει ούτε στους Ευρωπαίους ποια είναι» απάντησε από το βήμα της Βουλής ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αναφορικά με το αίτημα του πρωθυπουργού για εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, ο Κόρμπιν απέρριψε την πρόταση του Τζόνσον λέγοντας πως «πρόκειται για μια κυνική κίνηση από έναν κυνικό πρωθυπουργό.

«Θέλουμε να γίνουν εκλογές, όμως αυτή η πρόταση δεν είναι τίποτα παραπάνω από »το δηλητήριο ενός no deal Brexit»» υποστήριξε ο Τζόνσον και πρόσθεσε πως θα συμφωνήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, όταν εγκριθεί ο νόμος για αναβολή του Brexit και εκδοθει το σχετικό Βασιλικό διάταγμα.