ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίγο χειροπέδες στη σπείρα με τα τροχαία – Τους παγίδευσε μία ηλικιωμένη!

Τελευταία στιγμή τη γλίτωσαν τα μέλη σπείρας που εξαπατάει τηλεφωνικά –κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας- με «μαϊμού» τροχαία συγγενών τους, καθώς κατάφεραν να ξεφύγουν από παγίδα που τους έστησε μία ηλικιωμένη.

Η γυναίκα κατάλαβε ότι της έλεγαν ψέματα πως είχε χτυπήσει η κόρη της και επιχείρησε να τους παραδώσει στην αστυνομία, όμως μία… είσοδος τη λάθος ώρα,  χάλασε τα σχέδια των ανδρών της Αστυνομίας, που είχαν οργανώσει επιχείρηση στην περιοχή των ΚΤΕΛ στην Κοζάνη, για να συλλάβουν τον «εισπράκτορα» της σπείρας απατεώνων, την οποία είχε παρασύρει σε ραντεβού μια ψύχραιμη ηλικιωμένη!
Το υποψήφιο θύμα αντιλήφθηκε αμέσως ότι αυτός που της τηλεφώνησε το μεσημέρι της Τετάρτης και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της είχε πάθει τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, ήταν απατεώνας. Έτσι, προσποιήθηκε την αναστατωμένη και συμφώνησε να δώσει τα 18.000 ευρώ που της ζήτησαν.

Ταυτόχρονα, όμως, ειδοποίησε την Αστυνομία και έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση τη συνομιλία της με τους δράστες!
Οι αστυνομικοί άκουσαν σε ποιο σημείο δόθηκε το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων και αμέσως κινητοποίησαν ισχυρές δυνάμεις.

Όμως, ενώ η ηλικιωμένη συζητούσε τις τελικές λεπτομέρειες, μπήκε στο σπίτι η… κόρη της χωρίς να γνωρίζει τι συνέβαινε! Ο απατεώνας έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία να εξαρθρωθεί το κύκλωμα!