3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησε το ΝΑΤΟ στην αγωνία της Ελλάδας για τα σύνορα της

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως μάλλον δεν κάνουν λάθος όσοι εκτιμούν πως η χώρα μας θα είναι μόνη με τις δικές της δυνάμεις αν προκύψει μια πραγματική ανάγκη να υπερασπιστεί τα εθνικά της Δίκαια.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά. Στην συνάντηση που είχε ο Προέδρος της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έσπευσε να του θυμίσει πως η Ελλάδα έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά, κατά γενική ομολογία πως αποτελεί υπόδειγμα συνεπούς και αποτελεσματικού Συμμάχου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ήρθε η ώρα λοιπόν και η Συμμαχία να δείξει την καλή της διάθεση απέναντι στην χώρα – μέλος της και να ξεπληρώσει όσα της οφείλει.

Και πως θα γίνει αυτό; Πρώτα από όλα όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος το ΝΑΤΟ πρέπει να δώσει ουσιαστική βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό και δεύτερον και σημαντικότερο η Συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ,«πρέπει να υπερασπισθεί εμπράκτως την Ελλάδα έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να προσβάλει τα Σύνορά της, την Επικράτειά της και την Κυριαρχία της, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για σύνορα και επικράτεια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς εννοούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ποια ακριβώς αγωνία εξέφραζε «φωτογράφισε» την Τουρκία λέγοντας πως: «Και όταν λέω έναντι οιουδήποτε το εννοώ στο ακέραιο, δοθέντος ότι αφορά ακόμη και μέλη του ΝΑΤΟ».

Δυστυχώς το ΝΑΤΟ για ακόμα μία φορά απέναντι στις αγωνίες της χώρας μας τήρησε στάση Πόντιου Πιλάτου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg να αρκείται σε μία «χλιαρή» τοποθέτηση και να λέει πως το ΝΑΤΟ είναι μία εξαιρετικά πετυχημένη Συμμαχία, ένας μεγάλος παγκόσμιος Οργανισμός ο οποίος έχει μεγάλη ιστορία: «ακριβώς γιατί καταφέραμε να μείνουμε ενωμένοι σ’έναν κόσμο που αλλάζει, προσαρμοζόμαστε και αλλάζουμε κι εμείς. Και έτσι, όλοι μαζί ορθώνουμε το ανάστημά μας, παραμένουμε ενωμένοι, παρά τις διαφορές που ενδεχομένως έχουμε, είμαστε όλοι εκεί για να υπερασπισθούμε ο ένας τον άλλο».

Μία δήλωση που βέβαια δεν παίρνει σαφή θέση απέναντι στο γειτονικό μας κράτος – ταραξία το οποίο ούτε να προσαρμόζεται δείχνει στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου ούτε να έχει διάθεση να σταθεί στο πλευρό πόσο μάλλον να υπερασπιστεί την Ελλάδα τα Δίκαια της οποίας καθημερινά παραβιάζει ενώ απειλεί και για τα χειρότερα.