3 top δεξιά, ΔΙΕΘΝΗ

Σοκάρουν όσα αποκαλύπτονται για το φορτηγό-φέρετρο! 10 ώρες στους -25 βαθμούς!

Για τουλάχιστον 10 ώρες οι 31 άνδρες και οι 8 γυναίκες βρισκόντουσαν σε πολικές θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -25 βαθμούς Κελσίου στο κοντέινερ-φέρετρο του φορτηγού που εντοπίστηκε στο Έσσεξ  της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία, κάτι που σημαίνει ότι οι Κινέζοι βρήκαν αργό θάνατο.

Την ίδια ώρα οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να λύσουν τον γρίφο σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από την μεταφορά των Κινέζων στην Βρετανία. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ο Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.

Με το σενάριο της σπείρας δουλεμπόρων να είναι το επικρατέστερο για την παρουσία των Κινέζων μέσα στο φορτηγό του θανάτου, αίσθηση προκαλούν τα όσα μεταφέρει στην Daily Mail αξιωματούχος των Αρχών για τα φορτηγά ψυγεία που χρησιμοποιούνται για τέτοιου είδους μεταφορές ανθρώπων.

«Ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είναι παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ. Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό» λέει.