3 top δεξιά, ΔΙΕΘΝΗ

Πήρε με «περίπατο» τις εκλογές και… τρέχει για το Brexit!

Ο Μπόρις Τζόνσον όχι μόνο κέρδισε δια περιπάτου τις εκλογές αλλά ταυτόχρονα γράφει ιστορία, έχοντας σοβαρές πιθανότητες να ξεπεράσει τα ποσοστά της άλλοτε Σιδηράς Κυρίας Μάργκαρετ Θάτσερ, αλώνοντας το ένα μετά το άλλο τα προπύργια των Εργατικών.

Αυτό οφείλεται στο ότι ο επικεφαλής των Συντηρητικών πέτυχε τον στρατηγικό στόχο του να «σπάσει» το αποκαλούμενο «κόκκινο τείχος» στις εκλογικές περιφέρειες στα Μίντλαντς, στην βόρεια Αγγλία και στην Ουαλία, κερδίζοντας προπύργια των Εργατικών εδώ και δεκαετίες.

Αντίθετα, η επίδοση του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα είναι η χειρότερη για οποιονδήποτε αρχηγό του κόμματος τα τελευταία 40 χρόνια και πλέον.

Για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, θα πρόκειται για απογοητευτικό αποτέλεσμα, καθώς φαίνεται να εξασφαλίζουν μόλις μία περισσότερη έδρα από το 2017 στην τρίτη χειρότερη επίδοση τα 31 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας του κόμματος.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι «η συντηρητική κυβέρνηση έλαβε ισχυρή εντολή όχι μόνο για να προχωρήσει το Brexit, αλλά για να ενώσει ολόκληρη τη χώρα».

 

Μετά τις πιέσεις, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε ότι δεν θα βρίσκεται στην ηγεσία των Εργατικών στις επόμενες εκλογές, τόνισε ωστόσο ότι θα διατηρήσει τη βουλευτική του ιδιότητα.