GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΕΚ για τις προσλήψεις ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναλυτικές κατευθύνσεις για τις προσλήψεις 1200 ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης) υπάρχουν στο ΦΕΚ 4576, τεύχος Β΄της 13ης Δεκεμβρίου 2019.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η απόφαση του Νίκου Παναγιωτόπουλου προβλέπει πάντως τον «προσωρινό» χαρακτήρα των προσλήψεων, αν και σε όλους υπάρχει η πεποίθηση πως οι ΟΒΑ με τον έναν ή άλλο τρόπο θα μονιμοποιηθούν ενώ στις «αδικίες» της απόφασης είναι πως οι γυναίκες δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάποια θέση ενώ αν γίνονταν προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) θα μπορούσαν.

Η απόφαση λέει πως οι αρχικά ανακατατασσόμενοι οπλίτες και οι αρχικά επανακατατασσόμενοι έφεδροι δύνανται να ζητήσουν την παράταση της ανακατάταξης ή επανακατάταξής τους αντίστοιχα, αρχικά μέχρι τη συμπλήρωση τριών (3) ετών και στη συνέχεια εφάπαξ για επιπλέον τρία (3) έτη, μέχρι τη συμπλήρωση, συνολικά, έξι (6) ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, εφόσον δεν έχουν απολυθεί για οποιαδήποτε αιτία.

H απόφαση σημειώνει πως τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, ως εξής: α. Από τους οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, κατά το ακριβές χρονικό διάστημα που καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του οικείου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον εντός του εν λόγω διαστήματος διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεω, και από τους εφέδρους, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ), κατά το ακριβές χρονικό διάστημα που καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του οικείου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε τι λέει η απόφαση: