ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις δαγκωματιές του σκύλου της πέθανε η 70χρονη στον Βόλο – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Από αιμορραγία που προκλήθηκε από δύο τραύματα, πέθανε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 70χρονη στα Καλά Νερά Μαγνησίας, η οποία το περασμένο Σάββατο βρέθηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της, ενώ ο σκύλος της, ράτσας ντόγκο αρτζεντίνο, ήταν κοντά σε εκείνη με τη μουσούδα γεμάτη αίματα.
Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης έδειξε ότι τα τραύματα αυτά ήταν από δαγκωματιές σκύλου.
Η γυναίκα απεβίωσε από αιμορραγία που προκλήθηκε από δύο τραύματα από δήγμα κυνός, στο δεξί μέρος του λαιμού της και στο κεφάλι.
Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης έχει παραγγείλει ακόμη τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα κοινοποιηθούν σε περίπου ένα μήνα.
Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας πιστεύει ότι ο σκύλος δεν είχε πρόθεση να της κάνει κακό και ότι έτρεξε κοντά της για να τη βοηθήσει και όχι για να της επιτεθεί.
Η Αστυνομία, μετά τα εμφανή δαγκώματα στο σώμα της γυναίκας, είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο ως «αιφνίδιο περιστατικό» και είχε παραγγείλει τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Μετά τη διαπίστωση του θανάτου ενημέρωνε ότι η 70χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με την καρδιά της, με βάση τις πρώτες αναφορές από τους οικείους της, ενώ το πρωί του Σαββάτου είχε ενημερώσει τον σύζυγό της ότι αισθανόταν ζάλη. Η Αστυνομία ενημέρωνε ακόμη ότι η 70χρονη έφερε στον αυχένα δήγμα κυνός.