ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Βελγίου αναγνώρισε το νόθο του παιδί

Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνει κάποιος πατέρας. Ο πρώην Βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ο β’ , παραδέχθηκε μετά από 51 χρόνια ότι έχει μια νόθα κόρη, εκτός γάμου. Η Ντελφίν Μποέλ – γλύπτης στο επάγγελμα – είχε δώσει δικαστικό αγώνα επί 6 χρόνια προκειμένου να αποδείξει ότι ο 85χρονος βασιλιάς Αλβέρτος είναι ο βιολογικός της πατέρας. Και πλέον, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως πριγκίπισσα ενώ δικαιούται και το 1/8 της περιουσίας

Οι υποψίες τώρα ήρθαν και επιβεβαιώθηκαν αφού το τεστ DNA στο οποίο είχε υποβληθεί o Πρίγκιπας Αλβέρτος κατόπιν αιτήματος δικαστηρίου των Βρυξελλών βγήκε θετικό. «Τα επιστημονικά συμπεράσματα υποδεικνύουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Ντελφίν Μποέλ», γράφει η ανακοίνωση του δικηγόρου από την πλευρά της Μπόελ.Η Βελγίδα καλλιτέχνης δηλώνει από το 1999 ότι είναι η νόθα κόρη του βασιλιά Αλβέρτου II, από την κρυφή ερωτική σχέση που είχε ο τέως με τη μητέρα της.Το βελγικό παλάτι αρχικά δεν αντέδρασε, κάνοντας λόγο για κουτσομπολιά. Ώσπου μια μέρα, ο βασιλιάς αναγνώρισε δημόσια ότι είχε οικογενειακά προβλήματα, μιλώντας ανήμερα των Χριστουγέννων 1999: «Η βασίλισσα κι εγώ διανύσαμε πολύ ευτυχισμένες περιόδους, αλλά υπήρξε και κρίση στο ζευγάρι μας πριν από 30 χρόνια».

Η ανακοίνωση του Αλβέρτου σχετικά με την αναγνώριση της κόρης του, Ντελφίν Μποέλ
«Η Αυτού Μεγαλειότης ο βασιλιάς Αλβέρτος Β’ έλαβε γνώση των αποτελεσμάτων του τεστ DNA , στο οποίο συνεργάστηκε κατόπιν αιτήματος του εφετείου των Βρυξελλών. Τα επιστημονικά συμπεράσματα δείχνουν πως είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Ντελφίν Μποέλ. Αν και υπάρχουν επιχειρήματα και νομικές αντιρρήσεις που δικαιολογούν πως η νόμιμη πατρότητα δεν σημαίνει απαραίτητα βιολογική πατρότητα, ο βασιλιάς Αλβέρτος αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει αυτά τα επιχειρήματα και να τελειώσει με τιμή και αξιοπρέπεια αυτή την επώδυνη διαδικασία. Ο βασιλιάς Αλβέρτος επιμένει πως από την γέννηση της κυρίας Ντελφίν Μποέλ δεν συμμετείχε σε καμία οικογενειακή, κοινωνική ή εκπαιδευτική απόφαση σχετική με την κυρία Ντελφίν Μποέλ και ότι πάντα σεβόταν τον δεσμό που υπήρχε μεταξύ της κυρίας Ντελφίν Μποέλ και του νόμιμου πατέρα της».

«Έχω βασιλικό αίμα, αλλά δεν έχω ούτε τον τίτλο ούτε την αναγνώριση», έγραφε η ίδια η Ντελφίν το 2008 σε ένα βιβλίο της με τίτλο «Κόβω τον δεσμό». Η Ντέλφιν Μπόελ γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1968 και από τώρα ως ετεροθαλής αδερφή του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου έχει τίτλο ευγενείας. Η Μπόελ σπούδασε στην Αγγλία και την Ελβετία και σπούδασε στην Σχολή Τέχνης και Σχεδιασμού του Τσέλσι στο Λονδίνο, όπου έλαβε το 1990 πτυχίο Καλών Τεχνών στις Καλές Τέχνες (με τιμητικές διακρίσεις).