GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία σε άσκηση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Στο πεδίο βολής Ασκού Προφήτη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Υποστράτηγος Βάσκο Γκιουρκινόβσκι (Vasko Cjurchinovski).

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία μετά την συμφωνία των Πρεσπών έρχονται κάθε μερά και πιό κοντά με την χώρα μας να υποδέχεται στην άσκηση «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ 2020» (GOLDEN FLEECE-20) την Βόρεια Μακεδονία, έχοντας μάλιστα την σημαία της δίπλα στην σημαία της Ελλάδας.

Στο πεδίο βολής Ασκού Προφήτη παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση έγινε δεκτός ο Αρχηγός του στρατού της γειτονικής χώρας καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών στην άσκηση η οποία έγινε από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Τα σενάρια της άσκησης είχαν να κάνουν με ανθρωπιστικές επιχειρήσεις αλλά και με την διεξαγωγή επιθετικών ενεργειών με τη χρήση πραγματικών πυρών.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΓΕΣ και συμμετείχαν δυνάμεις από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Σε ότι αφορά την χώρα μας διατέθηκαν προσωπικό και μέσα της Ι Μεραρχίας Πεζικού (ΜΠ) και της ΙΙ Μηχανοκίνητης ΜΠ.

Ενδιαφέρον έχει πάντως πως παρά την διαρκή επίθεση φιλίας από την Ελλάδα οι έρευνες κοινής γνώμης στην γειτονική χώρα φέρνουν ως δημοφιλέστερο ξένο πολιτικό τον Ερντογάν.