ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό κάνει ο Μουζάλας – Με «πόλεμο» απαντούν οι δήμαρχοι

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε καταυλισμό προσφύγων το  Ελληνικό ανακοίνωσε στους Δημάρχους της περιοχής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

 

 

Οι τοπικοί φορείς, μάλιστα, απειλούν με κινητοποιήσεις και χρήση ένδικων μέσων.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των προηγούμενων ημερών, στην συνάντησή του με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας πρότεινε ξεκάθαρα την χρήση των εγκαταστάσεων του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό για την προσωρινή στέγαση των μεταναστών.

Μάλιστα, την Τρίτη στις 07.30 το πρωί επίκειται συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού με τους εμπλεκόμενους δημάρχους Γ. Παπανικολάου, Γιάννη Κωνσταντάτο και Ανδρέα Κονδύλη προκειμένου να συζητήθούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες, με τους τοπικούς επικεφαλής, ωστόσο, να εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, που είπε πως πλέον ο Δήμος βρίσκεται σε «θέση μάχης».

«Εξέφρασα τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες μου στα σημεία που έπρεπε να θίξω. Στο Ελληνικό, στο πρώην αεροδρόμιο, ο λαός περιμένει κάποια στιγμή να δει εργοτάξιο, μπουλντόζες, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ζωή και πολιτισμό και οτιδήποτε άλλο είναι μακριά από αυτό το σχέδιο όχι απλά μας βρίσκει αρνητικούς, μας βρίσκει πλέον σε θέσεις μάχης», είπε ο κ.Κωνσταντάτος.

Ανάλογες διαφωνίες και ενστάσεις για το σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, κατέθεσαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής.