ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο fund που θα αγοράζει «κοψοχρονιά» τα ελληνικά δάνεια

Βορά στα «κοράκια» των αγορών θα γίνονται από αύριο τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και από τις 15 Φεβρουαρίου, τα στεγαστικά, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια.

 

Η μπίζνα είναι μεγάλη για τα «αρπακτικά» και από αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η Tράπεζα της Γερμανίας, η οποία αγοράζει ελληνικά δάνεια «κοψοχρονιά»… Όπως είπε ο δικηγόρος Δ. Λυρίτσης, ειδικός στα κόκκινα δάνεια, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο distress fund που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα είναι η… Deutsche Bank.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανική Τράπεζα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή και δύναμη στον τομέα των δανείων, όπου τα funds θα αγοράζουν τα «κόκκινα» από τις ελληνικές τράπεζες στο 1/3 της αξίας του. Επιπλέον, ο δανειολήπτης δεν θα υπογράφει νέα σύμβαση με το ίδρυμα που θα αγοράζει το δάνειό του, αλλά θα είναι έρμαιο στις διαθέσεις του νέου αγοραστή. 

Ποια είναι η Deutshe Bank

Με αμαρτίες και σκάνδαλα βαρύνεται το ιστορικό της Τράπεζας της Γερμανίας, ενώ όλοι θυμόμαστε το «ντου» των εισαγγελικών αρχων στα γραφεία της τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο της έρευνας για ύποπτες συναλλαγές των πελατών της.

«Αμαρτωλή» τράπεζα την χαρακτήριζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επισημαίνοντας τον ύποπτο ρόλο της με τα δάνεια. Δείτε τι έγραφε: