ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Λίγες μόνο ώρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, στις 7 το πρωί της Κυριακής, για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίασε δύο φορές σήμερα, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Vodafone, και όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά.

Και οι τέσσερις υποψήφιοι ζητούν μαζική συμμετοχή στις εκλογές, κάτι που θα προσφέρει στον επόμενο πρόεδρο ισχυρή νομιμοποίηση.

"Γαλάζια" στελέχη εκτιμούν ότι εκτός από την πρώτη θέση, ντέρμπι θα παιχτεί και για τη δεύτερη θέση.

Σε μια κίνηση – έκπληξη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που βγει δεύτερος θα αποχωρήσει και θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Εγώ αν είμαι δεύτερος θα αποσυρθώ. Το '09 και το '13 έχω καταθέσει πρόταση και λέω ότι για να γίνεις πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να είσαι βουλευτής και μάλιστα δυο θητείες. Άρα λοιπόν σίγουρα έχεις κλείσει την τετραετία, άρα πρέπει να είσαι πάνω από πέντε χρόνια μέλος του κόμματος και βουλευτής, άμα είναι τρεις τι να κάνω, ή θα πάω στο λευκό ή θα πάω στον κ. Μητσοτάκη όπως και εσείς ερμηνεύσατε", είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι θα κόψει πρώτος το νήμα, εκτιμώντας ότι σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα καταγράψει σύντομα δημοσκοπική υπεροχή.

Πριν αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη όπου και θα ψηφίσει αύριο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, εξαπολύοντας επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο.

Ο κ. Τζιτζικώστας βρέθηκε αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου και συνάντησε τον καστανά που πριν από μερικές ημέρες είχε συλληφθεί, γιατί δεν είχε άδεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι αύριο ψηφίζουν για έναν δυνάμει πρωθυπουργό ανήρτησε στο Facebook βίντεο με συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με ξένους ηγέτες.

Παράλληλα δήλωσε στο MEGA Σαββατοκύριακο ότι σε περίπτωση που εκείνος αναδειχθεί πρόεδρος της ΝΔ, το κόμμα σύντομα θα είναι πρώτο δημοσκοπικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι πρόθεσή του είναι να ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα ακόμη κι αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές. "Γι΄αυτούς που θα με ψηφίσουν εγώ θέλω να είμαι καθαρός. Θέλω να ρίξω την κυβέρνηση του Τσίπρα. Εγώ θεωρώ ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα είναι χαμένος χρόνος για την Ελλάδα", είπε στην ίδια εκπομπή.