ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γαλοπούλα με… ήλιο! Η πρόβλεψη του καιρού ως τα Χριστούγεννα

Μόνο στα χιονοδρομικά κέντρα, όπως στη Βασιλίτσα, βλέπουν χιόνι γιατί σε όλη την Ελλάδα, η λιακάδα έχει φέρει άνοδο της θερμοκρασίας. Ο υδράργυρος θα φτάσει μάλιστα ως τους 20 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία η οποία σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει Χριστούγεννα.

 

 

Τις επόμενες τέσσερις ημέρες (ως την παραμονή των Χριστουγέννων) ο καιρός στη χώρα μας θα είναι ηλιόλουστος με ένα "βοριαδάκι" 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει φθάνοντας την Πέμπτη ως τους 20 βαθμούς.

Ωστόσο, τις πρωινές ώρες θα έχουμε παγωνιά, ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου η θερμοκρασία θα πέσει στο μηδέν.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, μόνο στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε αραιή συννεφιά τις πρωινές ώρες, που σιγά-σιγά θα επεκταθεί στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν 1 με 2 μποφόρ, ωστόσο το θερμόμετρο θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, δείχνοντας μέχρι 17-18 βαθμούς.

Όσον αφορά την Πρωτοχρονιά, πάντως, αν και είναι νωρίς για προβλέψεις, οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για κρύο και χιόνια. 

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ νωρίς το πρωί  σημειώθηκε παγετός – κατά τόπους- στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.